Vi senker noen skuldre i løpet av et år

25 prosent har planer om å pusse opp badet sitt i 2017. Samtidig topper bad/toalett listen over rommene nordmenn ikke liker å pusse opp. Hvorfor er det sånn?

 – Våtrommet er det eneste rommet i boligen der du er helt avhengig av håndverkere når du skal pusse opp. Det tror jeg gjør det hele litt uhåndterbart for mange, og da er det ikke rart at usikkerhet og ubehagelige følelser melder seg, sier Frode Kleven (VB).

I sine 23 år som rørlegger har Frode Kleven god erfaring med hva folk stresser med i prosesser med større og mindre oppgraderinger hjemme. Han mener at dialog er det som hjelper flest, men understreker at han med det ikke mener å ”spørre Google”.

– Folk er så vant med å finne ut av alt mulig selv på nettet i dag, men når det kommer til oppussing av bad og toalett tror jeg det er en lettelse for mange å komme i dialog med oss som har fagkompetanse. Og, selv om det kanskje høres banalt ut, er min erfaring at skuldrene til folk senker seg med det samme vi hjelper dem litt i gang.

 

3 tips til deg som gruer deg litt til oppussing av bad:

Planlegg litt selv

Noen liker å teste ut litt løsninger selv i tegneprogram, mens andre misliker å forholde seg til rom i tegnet format. Det viktigste, mener vi, er å tenke gjennom hvilke behov du har nå – men også prøve å se for deg behovene noen år frem i tid. Da kan vi enklere foreslå baderomsmøbler og løsninger du vil være fornøyd med lenge. 

La budsjettet bestemme

Oppfriskning, oppussing eller renovering? Et lite budsjett går ikke alltid opp i opp med antall ønsker, mens et stort budsjett raskt kan bli større dersom du ikke har prioriteringene i orden. Uansett behov kan vi hjelpe deg å vurdere hvilke valg som lønner seg – du trenger ikke gjør alle regnestykkene selv før du oppsøker oss. 

Gled deg til resultatet

Med en håndverker som tar ansvar, er det faktisk ganske mye av oppussingsprosjektet du ikke trenger å forholde deg til (såfremt du ikke vil!). Bruk heller tiden på å glede deg til resultatet, enten det er helt nytt bad, eller utskiftning av det susende toalettet og det triste gamle dusjkabinettet. En ny hverdag på badet er ikke langt unna!

 

På VB bloggen deler kunnskapsrike fagfolk og dyktige gjesteskribenter smarte løsninger og nyttige artikler om bad